Stimați părinți, dragi elevi

Stimați părinți, dragi elevi,

   Ne aflăm la începutul unui altfel de AN ȘCOLAR, impus de situația epidemiologică actuală, la nivel mondial.
   Știm că aveți temeri în privința siguranței sanitare a copilului în perimetrul unității școlare, dar vă asigurăm că toate spațiile și întreg personalul școlii noastre sunt pregătite să ofere un act educațional de calitate.
   Consiliul de Administație al Liceului Tehnologic ,,Ion Mincu”  Vaslui întrunit în data de 7 septembrie 2020, în conformitate cu Ordinul nr.5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 emis de Ministerul Educației și Cercetării nr.5.487 din 31 august 2020 și Ministerul Sănătății nr.1.494 din 31 august 2020 a decis începerea anului școlar 2020-2021după scenariul 2 (hibrid).

  • În cazul claselor a IX- a învățământ liceal și profesional, clasele a X- a învățământ liceal și profesional, clasele a XI- a învățământ liceal și profesional elevii vor fi împarțiți în 2 grupe: o grupă prezență fizică și  o grupă  online, ora de 50 minute.
  • În cazul claselor a XII –a, elevii vor fi prezenți toți, în programul de dimineață.

Dragi părinți ,

Ținem să vă asigurăm că am făcut tot ce s-a putut pentru a asigura condiții condiții igienico - sanitare optime în interiorul liceului.

  • Fiecare sală de clasă a fost dotată cu un dispenser pentru dezinfectant;
  • De asemenea, există dispensere cu dezinfectant la fiecare intrare - ieșire din școală, cât și în fiecare toaletă.
  • În perimetrul școlii s-au marcat trasee de intrare-ieșire;
  • În perimetrul școlii purtarea măștii de protecție este obligatorie; avem un stoc suficient de măști chirurgicale tip II, pentru primul semestru;
  • La ora actuală avem stocuri suficiente de dezinfectant pentru mâini, săpun lichid, dezinfectant de suprafețe și alte materiale de curățenie.

   Cu toate acestea, știm cu toții, primul triaj epidemiologic începe, de fapt, acasă și că, numai cu implicarea dumneavoastră, copiii vor ajunge să respecte regulile de igienă și conduită impuse pe parcursul acestei perioade.
   Ținem să vă asigurăm încă o dată, că toate eforturile noastre sunt îndreptate spre siguranța elevilor noștri și spre continuarea activității educaționale!
   Temerile dumneavoastră sunt și temerile noastre! Așa cum dumneavoastră sunteți îngrijorați de siguranța copiilor, și noi suntem îngrijorați de siguranța proprie și a familiilor noastre, astfel încât să respectăm cu toții aceste reguli care au menirea de a ne proteja reciproc.

Vă dorim multă sănătate și multă înțelegere! E mai dificil, dar împreună, cu siguranță vom reuși!      

Cu respect ,

DIRECTOR ,

Prof. Ovidiu Lisievici